Nové aplikácie od Slovenskej sporiteľne

AplikácieiOS

Slovenskú sporiteľňu všetci poznáte, tak ju nejako špeciálne predstavovať nebudem. Čo však asi nepoznáte sú jej nové mobilné aplikácie, ktoré vyvíja tím SporoApps.

Aplikácie sú šikovné, jednoúčelové a pekné.

Niektorým možno prekáža, že to nie je jedna aplikácia, v ktorej by bolo všetko, no mne sa takáto filozofia páči a rozhodol som sa trošku sa na ne pozreť.

Skener

So Skenerom prišla sporiteľňa už dávnejšie. Jedná sa o jednoduchú aplikáciu, ktorá vám umožní naskenovať čiarový kód z poštovej poukážky. Prebieha to vcelku intuitívne, kód naskenujete, doplníte potrebné údaje a môžete zaplatiť.

Aplikácia má ešte pár múch. Pri prvotnej autorizácii sa dlho načítavala, musel som stlačiť Cancel a skúsiť znova - potom to už išlo v poriadku. Taktiež mám pocit, že pri výbere účtu, z ktorého chcem zaplatiť to trvá nejako dlho.

Účty

Aplikácia Účty ma hneď na začiatok prekvapila - políčko s užívateľským menom malo nastavený typ písania na číslice. Super. Po autorizácii si musíte zvoliť PIN, ktorý budete používať na prístup k aplikáciám. Škoda ale, že je len štvormiestny. Internet banking je predsalen citlivá vec a uvítal by som i dlhší PIN. Po nastavení vás čaká obrazovka so sumou, ktorú ste minuli za posledný týždeň/mesiac a zoznamom účtov. Po vybratí účtu si môžete prezerať jednotlivé obraty a ich detaily.

Pri detaile obratu mi chýba tlačítko opakovať, pretože väčšina platieb, ktoré človek robí je opakujúcich sa (rovnaké číslo účtu, len iná suma).

Taktiež by som uvítal možnosť pozrieť si platby odchádzajúe na rovnaký účet. Potom by som si vedel jednoducho zistiť, koľko míňam za telefón, či iné služby. Zatiaľ sa to dá pozrieť len pomocou vyhľadávania.

Platby

Platby je v podstate rovnaká aplikácia ako Skener až na to, že vstupom nie je čiarový kód ale priame zadanie. Výber účtu je tu prevdepodobne spravený nanovo - je to oveľa rýchlejšie. Oceníte takisto zoznam realizovaných platieb s ich detailami a možnosťou jednotkivé platby opakovať, či označiť ako obľúbené.

Jediné, čo mi tu veľmi chýba je možnosť nastaviť si názov príjemcu (alebo nech ho zistí samo ako v obratoch), lebo teraz vidím len čísla účtov a je to trošku nepraktické.

Záver

Všetky aplikácie sú spravené jednoducho a pekne a ani raz nenastal moment, kedy by som nevedel, čo sa deje alebo si trhal vlasy z toho, že neviem ako ďalej. Oceňujem taktiež, že aplikácie sú navzájom prepojené.

Škoda, že obsahujú malé chybičky, ktoré bude treba doladiť, inak by som bol spokojný úplne. Keby som ich mal ohodnotiť ako v škole, dostali by dvojku.

Tímu SporoApps želám veľa zdaru a dúfam, že takýmto smerom budú pokračovať.

Odkazy